domingo, 16 de marzo de 2008

La suprema injusticia autoriza a Rita Barberá a destruir el Cabanyal.

Agrair-vos totes les mostres de solidaritat que ens heu enviat. Totes molt importants i emotives per a nosaltres.
Dir-vos que anem a continuar en la lluita, que ningú pense que hem renunciat a res, simplement les coses són com són i no com volem i és per això que ens anem a reorganitzar per a millorar la resistència. Mireu la pàgina web de la Plataforma:
http://www.cabanyal.com/ estem buscant la justicia!.




Davant la sentència del Tribunal Suprem que ratifica –sembla que sobre la base que el planejament urbanístic és competència autonòmica exclusiva– les decisions anteriors del Tribunal Superior valencià, i que permet legalment el trencament del barri d’El Cabanyal, des de la coordinadora Salvem el Botànic, recuperem ciutat manifestem:

- La dolorosa insatisfacció sobre els resultats d’uns recursos legals que busquen donar efectivitat a la protecció d'un Conjunt Històric declarat Bé d'Interès Cultural. Resulta molt trist i contradictori que la normativa impose, per als conjunts històrics, criteris conservacionistes sobre la fusteria o el color d’una façana, proscriga la sobreelevació o el retir de línies d'una edificació, etc i, en canvi, mitjançant un Planejament Especial de “Protecció” permeta obrir en canal tot un barri amb una avinguda perpendicular als eixos constitutius de la seua trama, pel bell mig del caseriu, i edificar els seus flancs amb construccions el doble d'altes i sense cap relació tipomorfològica amb les pròpies de la zona.

- El suport moral a tota la gent directament afectada i a tota la gent que havia cregut en el valor de les lleis protectores i en la necessitat d'una planificació consensuada i participativa, en particular quan està en joc el futur de tantes persones.

- La reivindicació del dret a dirigir-nos als tribunals sempre que considerem que una decisió político-administrativa ens afecta, així com de la plena validesa de les consideracions de fons que mouen les lluites dels col·lectius ciutadans, que sovint naixen com a símptoma d'una manca d'articulació legal d'allò que la Constitució i les lleis sectorials (de protecció del patrimoni, del medi natural i de l'urbanisme) manifesten en forma de paper banyat.

- El rebuig de les acusacions, els insults i les desqualificacions que hem hagut d’escoltar de l’alcaldessa de València i de tants altres responsables municipals i autonòmics: s’equivoquen si creuen que la victòria electoral és un xec en blanc per a tot i, al capdavall, sempre hi ha més ciutadans i ciutadanes que no els han votat.

www.salvemelbotanic.org

Hem de continuar lluitant per allò evident, amigues i amics

[Vídeo] Informe Obrero - TMB + Frape + SEAT.

BarriSants TV

Aquest vídeo pretén reflectir la realitat de tres lluites obreres que s'han viscut entre el 2007 i el 2008. Aquestes lluites són, la lluita pels dos dies dels conductors de TMB, la lluita contra el tancament de FRAPE BEHR i la de la readmissió d'una seixantena de treballador*s acomiadats/des a SEAT.



Per a més informació:

Comité de descansos de Busos de TMB


Usuaris i usuàries pels 2 dies

CNT-FRAPE

Vídeo de CajaOscuraCine

jornadas culturales SOV de Valencia

MARTES DIA 7-- MANI EN VALENCIA

MARTES DIA 7-- MANI EN VALENCIA
NO a la directiva de la verguenza